fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Vietnamin tarina

Osaaminen kannattaa keskittää sinne, missä sitä on. Tämä ajatus johdatti Niemen Tehtaat Vietnamiin 2000-luvulla, kun perinteiselle, kotimaiselle huonekaluvalmistukselle haluttiin kansainvälistä tukea.

Vietnamissa aloitettiin puutarhakalusteiden valmistus ensin yhteistyössä tanskalaisen tavarantoimittajan kanssa, mutta jo muutaman vuoden kuluttua tehtiin päätös oman tehtaan perustamisesta.

Tytäryhtiössä, Niemi Vietnamin tehtaalla toimintaa on johtanut Tuyet Nguyen sen perustamisesta eli vuodesta 2007 lähtien.

Tuyet Nguyen johtaa Niemi Vietnamin tehdasta

Nguyen on erityisen ylpeä omasta tiimistään. Hän korostaa työntekijöiden merkityksen tärkeyttä yrityksen menestymisessä.

”Niemi Vietnamissa meillä on useita lahjakkaita, energisiä ja erittäin vastuullisia työntekijöitä. Kaikki tiimin jäsenet tukevat toisiaan ja meillä on lämpimät suhteet aivan kuin pienellä Niemi-perheellä”, Nguyen kertoo.

Työntekijöitä tehtaan hallinnossa on noin 15 ja tuotannossa 75. Alihankintaverkostoon kuuluu tavarantoimittajia pienistä kotiverstaista suurempiin tehtaisiin.

Huonekalujen valmistamisen perinne on Suomessa pitkä, mutta niin on myös Vietnamissa, jossa huonekaluja tehdään perinteisesti käsityönä paikallisia raaka-aineita hyödyntäen. Niemi Vietnamin piha- ja puutarhakalusteet valmistetaan esimerkiksi polyrottingista, tiikistä, narupunoksesta ja alumiinista.

”Uskomme, että puutarhakalusteet jatkavat kestävän kehityksen trendiä, sillä entistä tärkeämmäksi on noussut monipuolisen asuintilan merkitys kotona”, Nguyen tiivistää.

Erityisesti koronapandemian jälkeen ihmisten suhde koteihinsa on muuttunut.

”Yhä useammat haluavat suunnitella ulkotilat, terassit ja takapihat uudelleen asumismukavuuden lisäämiseksi.”

Niemi Vietnamin kalusteet tunnetaan laadukkuudestaan ja esteettisyydestään. Kalusteet ovat monikäyttöisiä, sillä niitä voi käyttää sisä- ja ulkotiloissa.

”Nautin työskentelystä asiakkaiden kanssa, sillä teemme yhdessä parannus- ja kehitysehdotuksia kalusteille”, Ngueyn kertoo.

Niemi Vietnamin toimitusjohtajan mukaan parasta puutarhakalusteiden parissa työskentelyssä on se, että saa elää luonnon läheisyydessä.

”Meillä on erittäin kauniita joki- ja puutarhanäkymiä, joista saa oppia sekä inspiraatiota uusia puutarhakalustekokoelmia varten.”

Vietnamissa on erittäin pitkä rantaviiva, joka ulottuu pohjoisesta etelään ja sillä on luonteeltaan erilaisia kauniita, rikkaita maisemia.

”Vietnam ei ole vain tunnettu rannoista, joissa on valkoista hiekkaa ja sinistä vettä. Se tunnetaan myös majesteettisista ja luonnonvaraisista maisemistaan”, Nguyen kehuu.

Niemi Vietnamin oma 6000 neliön kokoinen tehdas sijaitsee Binh Duongin provinssissa, toimisto- ja näyttelytila ovat Ho Chi Minh Cityssä.

Asiakkaita Niemi Vietnamilla on ympäri maailman, ja heille tuotteet lähtevät konteissa meriteitse Ho Chi Minhin satamasta.

Lue lisää

Vuosi Loviisan Asuntomessuista

Niemi Design oli mukana viime kesän Asuntomessuilla kohteessa 12, Cabin Havsstrand. Talo on moderni ekopuutalo, jonka arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehti SAFA Jani Lahti. Talon sisustuksessa

Lue lisää

Lähituotantoa Sastamalasta

Olemme Niemi Designilla sitoutuneita siihen, että tarjoamme asiakkaillemme kestäviä, kiinnostavia ja kauniita tuotteita. Osa säilytyskalusteistamme valmistetaan omalla tehtaallamme Sastamalassa, ja tuotteen kotimaisuudesta kertoo Avainlippu.

Lue lisää