fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Jo yli 120 vuotta suomalaisissa kodeissa

Kun vasta 19-vuotias Wilho Niemi perusti puusepän verstaan kiikkalaisen torpan nurkkaan vuonna 1898, hän uskoi, että puusta valmistetuilla tuotteilla on tulevaisuudessa kysyntää. 120 vuotta ja neljä sukupolvea myöhemmin voidaan todeta hänen olleen aivan oikeassa.

Wilho valmisti polkusorvilla niin ämpärinsankojen puuosia, sotilaspiippuja Venäjän armeijalle kuin puunappejakin, lasten leluja ja alusta pitäen myös huonekaluja. Nykyisin näitä puusepänperinteitä siivittää pitkälle automatisoitu tuotanto, jonka pääpaino on siirtynyt leluista kodinkalusteisiin, päiväkoti- ja toimistokalusteisiin, jopa meriteollisuuteen asti.

Pirkanmaalaisen perheyrityksen polku puunapeista nykypäivään on lyhyempi kuin luulisi. Niemen Tehtaiden omaan suunnitteluun on luotettu alusta asti, kädentaitojen ja koneiden jäljen on pitänyt olla priimaa, asiakkaiden tarpeet on täytynyt tuntea ja tuotannosta saada kannattavaa.

Talouden suhdanteet ovat menneet siksakkia ja niiden mukana myös huonekalutehtaan toiminta, mutta omaan tekemiseen on aina uskottu ja sen eteen on tehty hartiavoimin töitä – jo yli sadan vuoden ajan on työllistetty suomalaisia.

Wilhon jälkeen perheyritystä ovat johtaneet omaan visioonsa luottaen Aarno, Matti ja nyt Panu. Jo neljännessä polvessa yritys on puskettu läpi tyynen ja myrskyjen kotimaisuuteen, osaamiseen, laatuun uskoen – unohtamatta tietenkään sitkeää työntekoa.

Tarina-sivun kuva Panu Niemestä

Sorvatuista piipuista ja napeista alkoi Niemen Tehtaiden matka Suomen vanhimmaksi sekä yhdeksi suurimmista huonekaluvalmistajista. Matka jatkuu yhä, nyt Niemi Designina.

Lue Niemen Tehtaiden koko historiikki täältä

Niemen Tehtaat on nyt Niemi Design

Niemen Tehtaiden kuluttajabrändi muuttui syksyllä 2022 Niemi Designiksi. Niemi Design on Ajatonta käytännöllisyyttä ja Elinikäisiä rakkaustarinoita.

Viemme eteenpäin Niemen Tehtaiden perimässä olevaa pyrkimystä luoda ajattoman muotoilun ja kestävän laadun avulla merkityksellisiä, jopa sukupolvia ylittäviä suhteita. Samalla kokeilemme rohkeasti uutta.

Lue lisää