fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni
-25%

Loviisa-nojatuoli

Original price was: 480,00€.Current price is: 360,00€.

(sis. alv 24%)

Loviisa-mallisto on syntynyt yhteistyössä Niemi Designin ja sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen kanssa.

Mallisto sisältää ulkokäyttöön suunnitellun ja säänkestävän terassiryhmän sekä eri kokoisia tuoleja ja pöytiä.

Sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen

Saatavuus

Varastossa

Varastotuotteet lähetetään 1-3 arkipäivässä.

Tuotetiedot

125-juhlavuotemme kunniaksi sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen on luonut yhteistyössä Niemi Designin kanssa modernin ulkokaluste-malliston. Loviisa-mallisto lanseerattiin kesän 2023 Asuntomessuilla Loviisassa, ja se on siitä lähtien ollut myydyin ulkokalustesarjamme.

Loviisa-mallisto sisältää ulkokäyttöön suunnitellun ja säänkestävän terassiryhmän sekä eri kokoisia tuoleja ja pöytiä.

Loviisa-nojatuolissa on ylellisen runsaat, mukavat pehmusteet. Vaaleanbeigen väriset pehmusteet saavat sopivasti kontrastia mustista alumiinijaloista.

– Puuta on nojatuolin käsinojissa kosketuspinnalla. Loviisa-mallisto on klassinen, pelkistetty ja selkeälinjainen tuotesarja suomalaiseen kotiin ja maisemaan, kalustemuotoilija Nousiainen kertoo malliston suuntaviivoista.

Nojatuolin runko on laadukasta, ruostumatonta, pulverimaalattua alumiinia. Alumiini on materiaalina helppohoitoinen. Lisäksi alumiinista valmistetut kalusteet ovat vankkoja, mutta kevyitä siirrellä.

Nojatuolin käsinojat on valmistettu FSC-sertifioidusta tiikistä. Tiikki on materiaalina luja ja kestävä lehtipuu, joten se sopii erinomaisesti kesän vaihteleviin sääoloihin.

Kalustemuotoilijana Nousiainen miettii myös tuotteiden kuljetus- ja säilytysmahdollisuuksia.

– Sohvat, nojatuolit ja pöydät ovat kasattavia, joten ne vievät vähemmän tilaa kuljetuksessa. Kalusteet voidaan tarvittaessa myös säilyttää osissa, hän painottaa.

Nojatuolin pehmusteet on valmistettu ulkokäyttöön suunnitellusta kankaasta, joka hylkii likaa ja kosteutta. Polyspun-kangas on 100% polyesteria, mutta erilaisen kudontatavan ja kehruuprosessin ansiosta polykehrätty on pehmeämpi ja miellyttävämpi iholle polyesteriin verrattuna.

Pehmusteissa on korkea UV-suoja. Huomioitavaa on kuitenkin, että pitkäaikainen altistuminen UV-säteilylle voi aiheuttaa kankaiden värin menettämisen, haurastumisen ja hajoamisen nopeammin.

Yhdistä kaksi Loviisa-nojatuolia esimerkiksi Loviisa-sohvapöydän kanssa ja saat parvekkeelle tyylikkään, harkitun kokonaisuuden.

Loviisa-nojatuoli valmistetaan omalla tehtaallamme Vietnamissa. Nojatuoli sopii sisä- ja ulkokäyttöön, mutta talvisäilytystä suositellaan sisätiloissa tai katoksessa.

Tuotteen mitat

Leveys: 77 cm
Syvyys: 90 cm
Korkeus: 76 cm
Istumaleveys: 69 cm
Istumasyvyys: 52 cm
Istumakorkeus: 45 cm
Jalan korkeus: 23 cm
Painoraja: 120 kg

Istuinpehmusteen paksuus: 15 cm
Istuinpehmusteen leveys: 70 cm
Istuinpehmusteen syvyys: 80 cm

Selkäpehmusteen paksuus: 22 cm
Selkäpehmusteen leveys: 71 cm
Selkäpehmusteen syvyys: 45 cm

Tekniset tiedot

Runko ja jalat: Pulverimaalattua alumiinia
Käsinojat: FSC-sertifioitua tiikkiä
Pehmusteet: Päällinen polyesteria, täyte vaahtomuovia
Pehmusteen väri: Vaaleanbeige
Pohja: Verhoiluvyö
Tuotteen valmiusaste: Toimitetaan kasaamattomana
Tuotteen valmistusmaa: Vietnam

Hoito- ja kasausohjeet

Hoito-ohje alumiinille:

Puhdista pinta tarpeen vaatiessa miedolla saippuavedellä, pehmeällä sienellä ja kuivaa hyvin. Painepesurin käyttöä ei suositella. Jos kolhuja tai naarmuja syntyy, puhdista ja paikkaa kolhut välittömästi maalilla.

Hoito-ohje pehmusteille:

Hyvistä värinkesto- ja kulutusominaisuuksistaan huolimatta pehmusteet saattavat haalistua auringossa, joten pehmusteet on hyvä suojata paahtavalta auringolta ja kastumiselta. Pehmusteet kannattaa käsitellä Softcare-verhoilusuojalla ennen käyttöä.

Pehmusteiden päällisille suositellaan käsinpesua enintään 40 asteessa. Pehmusteiden muotoilu kosteana heti pesun jälkeen.

Hoito-ohje tiikille ja muille kovapuille:

Kun otat uuden kalusteen käyttöön, muista aina ensin puhdistaa ja öljytä se. Pyri aina käyttämään öljyä, johon on lisätty ”lahoamisenestoainetta”. Puun on oltava puhdas ja kuiva ennen pintakäsittelyä, muutoin vesi jää puun sisälle ja yhdessä öljyn ja bakteerien kanssa home ja lahoamisbakteerit saavat paremman otteen puusta.

Käsittely noin kaksi kertaa käyttökaudessa tiikille tai kovapuisille kalusteille kehitetyllä puuöljyllä. Erilaisten sääolosuhteiden takia käsittely voi olla tarpeellista tehdä useamminkin. Käytä öljyä reilusti ja anna öljyn imeytyä puuhun. Puhdista ylimääräinen öljy kalusteista.

Ikääntyessään ja ulkokäytössä öljyämätön tiikki harmaantuu (patinoituu), mutta alkuperäisen värin saa takaisin puhdistuksella, hionnalla ja öljyämisellä. Puhdistaminen ja öljyäminen ennen varastointia.

Varastointi ilmavassa tilassa, esimerkiksi katoksessa. Ei liian kuivassa (lämmin sisätila) ettei puun kutistuminen vahingoita rakennetta. Älä koskaan peitä kosteita tai märkiä kalusteita. Älä peitä kalusteita muovilla tai vastaavalla, sillä se saattaa aiheuttaa sienen kasvua.

Kasausohjeet:

Loviisa_nojatuoli

Suunnittelija

Marjut Nousiainen, sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija

Valmistunut Estonian Academy of Arts -koulusta vuonna 2011, pääaineenaan sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu.
Valmistunut Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta vuonna 2009, pääaineenaan kaluste- ja sisustussuunnittelu.
Palkittu muun muassa vuonna 2009 Baltic Modo Design Competition -kilpailun ensimmäisellä sijalla.
Suhtautuu intohimoisesti luontoon, puumuotoiluun, joogaan ja käsitöihin.
Nousiaisen suunnittelemia sisustuskohteita löytyy niin Lempäälästä, Helsingistä, Tartosta kuin Tallinnastakin.
Nousiaisen suunnittelemia kalusteita puolestaan löytyy sekä suomalaisten että virolaisten yritysten valikoimasta.
Perustanut oman restoratiivisen ympäristön suunnitteluun erikoistuneen suunnittelutoimiston, Design Studio Marjut Nousiainen.
Restoratiivinen tarkoittaa kaikki aistit huomioon ottavaa, käyttäjälähtöistä suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnittelua.
Tekee laajasti suunnittelualan töitä, kuten julkisten ja yksityisten tilojen kokonaisvaltaista sisustusarkkitehtisuunnittelua, kalustemuotoilua sekä kuosisuunnittelua.

Sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen

Pakkauksen mitat

Pakkauksen mitat ilmoitettu järjestyksessä: pituus, leveys ja korkeus.

Paino 12 kg (kilogramma)
Mitat 91 × 78 × 45 cm (senttimetri)

Saatat myös pitää...