fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Kesäpiha sisustetaan lomamoodi mielessä

Kun aurinko alkaa lämmittää, ajatukset siirtyvät sisätiloista kesäpihan puolelle. Ulkona viihtyvyyteen halutaan panostaa, sillä kesäpiha on kuin kodin toinen olohuone.

”Ulkotilat sisustetaan rentoutumista ajatellen ja lomamoodi mielessä. Pihalla on lupa nauttia”, kalustemuotoilija ja sisustusarkkitehti SIO Marjut Nousiainen muotoilee.

Pihat, patiot ja terassit sisustetaan keidasmaisiksi kokonaisuuksiksi, joissa on erilaisia rentoutumispisteitä ja toimintoja.

”Ulkotiloissa saatetaan tavoitella jopa enemmän luksusta kuin sisätiloissa”, Nousiainen pohtii.

Suomen kesä on tunnetusti lyhyt ja sääolosuhteet vaihtelevat. Nousiaisen mukaan pihakalusteissa on tärkeää huomioida säänkestävyys, mutta myös talvisäilytys.

”Jos kalusteissa on ritilämäinen rakenne, niin sadevesi ei jää rakenteisiin seisomaan. Talvisäilytystä kannattaa miettiä jo ennen kuin kalusteita hankkii. Ovatko ne pinottavissa tai purettavissa”, hän huomauttaa.

Ulko- ja sisäpihat vaikuttavat paljon ihmisten hyvinvointiin. Nousiaisen mielestä auringon ja valon tarve korostuu varsinkin pitkän talven jälkeen.

”Ihan kaikki mitä aurinkoisena päivänä pihalla voi tehdä, niin tehdään. Sen takia kalusteiden täytyy olla myös muuntuvia ja joustaa erilaisten tilanteiden mukaan.”

Nousiainen on suunnitellut Niemi Designille ulkokaluste-malliston, joka sopii suomalaiseen kotiin ja maisemaan. Loviisa-mallisto nähdään tulevan kesän Asuntomessuilla Loviisassa.

”Malliston kalusteita voisi kuvailla näillä sanoilla: selkeälinjainen, rehellinen, tyylikäs ja mutkaton. Tuolit ovat pinottavia, sohvat ja nojatuolit kasattavia. Lisäksi kalusteissa on huomioitu säänkestävyys ja talvisäilytys”, Nousiainen luettelee.

Lue lisää

Rakastettu Klassikko-tuoteperheemme laajenee

Iki-ihana, rakastettu Klassikko-tuoteperhe valloittaa nyt uuden sävyisillä ruokailutilan kalusteilla. Yksi uusista sävyvariaatioista on tyylikäs tiikki-musta Klassikko-ruokapöytä, joka nähdään tulevan kesän Asuntomessuilla Loviisassa. Ajatus Klassikko-tuoteperheen

Lue lisää

Parempaa sinulle, parempaa luonnolle

Me vietämme kolmanneksen elämästämme sängyssä, joten patjan materiaali on merkittävä osa terveellisiä elämäntapoja. Nukkuminen laadukkaissa luonnonmateriaaleissa on yksinkertainen keino vähentää ympäristöstä saatavaa kemikaalikuormaa. Nature Sleep

Lue lisää