fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Kesäpiha sisustetaan lomamoodi mielessä

Kun aurinko alkaa lämmittää, ajatukset siirtyvät sisätiloista kesäpihan puolelle. Ulkona viihtyvyyteen halutaan panostaa, sillä kesäpiha on kuin kodin toinen olohuone.

”Ulkotilat sisustetaan rentoutumista ajatellen ja lomamoodi mielessä. Pihalla on lupa nauttia”, kalustemuotoilija ja sisustusarkkitehti SIO Marjut Nousiainen muotoilee.

Pihat, patiot ja terassit sisustetaan keidasmaisiksi kokonaisuuksiksi, joissa on erilaisia rentoutumispisteitä ja toimintoja.

”Ulkotiloissa saatetaan tavoitella jopa enemmän luksusta kuin sisätiloissa”, Nousiainen pohtii.

Suomen kesä on tunnetusti lyhyt ja sääolosuhteet vaihtelevat. Nousiaisen mukaan pihakalusteissa on tärkeää huomioida säänkestävyys, mutta myös talvisäilytys.

”Jos kalusteissa on ritilämäinen rakenne, niin sadevesi ei jää rakenteisiin seisomaan. Talvisäilytystä kannattaa miettiä jo ennen kuin kalusteita hankkii. Ovatko ne pinottavissa tai purettavissa”, hän huomauttaa.

Ulko- ja sisäpihat vaikuttavat paljon ihmisten hyvinvointiin. Nousiaisen mielestä auringon ja valon tarve korostuu varsinkin pitkän talven jälkeen.

”Ihan kaikki mitä aurinkoisena päivänä pihalla voi tehdä, niin tehdään. Sen takia kalusteiden täytyy olla myös muuntuvia ja joustaa erilaisten tilanteiden mukaan.”

Nousiainen on suunnitellut Niemi Designille ulkokaluste-malliston, joka sopii suomalaiseen kotiin ja maisemaan. Loviisa-mallisto nähdään tulevan kesän Asuntomessuilla Loviisassa.

”Malliston kalusteita voisi kuvailla näillä sanoilla: selkeälinjainen, rehellinen, tyylikäs ja mutkaton. Tuolit ovat pinottavia, sohvat ja nojatuolit kasattavia. Lisäksi kalusteissa on huomioitu säänkestävyys ja talvisäilytys”, Nousiainen luettelee.

Lue lisää

Vuosi Loviisan Asuntomessuista

Niemi Design oli mukana viime kesän Asuntomessuilla kohteessa 12, Cabin Havsstrand. Talo on moderni ekopuutalo, jonka arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehti SAFA Jani Lahti. Talon sisustuksessa

Lue lisää

Lähituotantoa Sastamalasta

Olemme Niemi Designilla sitoutuneita siihen, että tarjoamme asiakkaillemme kestäviä, kiinnostavia ja kauniita tuotteita. Osa säilytyskalusteistamme valmistetaan omalla tehtaallamme Sastamalassa, ja tuotteen kotimaisuudesta kertoo Avainlippu.

Lue lisää