fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Esittelyssä 125-juhlavuosimalliston helmet

Niemen Tehtaat Oy täyttää tänä vuonna 125 vuotta.

Juhlavuotemme kunniaksi sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen on luonut yhteistyössä Niemi Designin kanssa malliston, joka koostuu oman sohvatehtaamme Niemi Sofan valmistamista huonekaluista.

”Monilahjakkaan, suomalaisen suunnittelijan visiot, jotka oma sohvatehtaamme on toteuttanut. Synergiaetuja ja yhteistyötä, joka palvelee myös asiakkaitamme parhaiten”, markkinointipäällikkö Laura Tyni-Järvelä painottaa.

Nousiainen on suunnitellut olohuoneen kalusteita, joilla on lupa nauttia olostaan. Kalusteita, joiden muotoilu kutsuu istumaan syliinsä. Kalusteita, joissa on kaarevuutta ja lennokkuutta.

”Pyöreälinjainen, pehmeä Helmet-nojatuoli on ylhäältä päin katsottuna pallon muotoinen, kuin helmi, mutta muistuttaa samalla kypärää, josta nimi Helmet on syntynyt”, Nousiainen kuvailee.

Helmet on parhaimmillaan oleiluun ja löhöilyyn tarkoitetussa nurkkauksessa. Nojatuolin kruunaa samaa muotokieltä oleva rahi.

 

Helmet-nojatuoli ja -rahi | Marjut Nousiainen

 

Kunnioituksesta 125-juhlavuotta kohtaan Nousiainen antoi suunnittelemalleen rennolle, mutta kevyelle sohvalle sen ansaitseman nimen. Niemi.

”Halusin sohvaan kaarevuutta, lennokkuutta sekä kapean ja kevyennäköisen rungon. Niemi soveltuu hyvin eri mittoihin ja toimii niin lepotuolina kuin eri kokoisina sohvinakin. Mallistoon suunnitellut rahit lisäävät käyttömukavuutta entisestään.”

Kalustemuotoilijalle tärkeää on restoratiivinen suunnittelu, joka tarkoittaa kaikki aistit huomioon ottavaa, hyvinvointiin panostavaa suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnittelua. Tällaisella herkällä suunnittelulla edistetään ihmisten hyvinvointia rakennetussa ympäristössä.

 

Niemi-sarja | Marjut Nousiainen

 

”Sekä Helmetissä että Niemessä huonekalujen jalat ovat massiivipuuta ja tuovat kaarevan, orgaanisen muotokielen kanssa luonnonelementtejä osaksi designia.”

125-juhlavuosi herättää Nousiaisessa kunnioitusta ja arvostusta pitkiä perinteitä ja tehtyä työtä kohtaan.

”On ilo ja kunnia olla osa Niemi Designin tarinaa ja juhlavuotta.”

Kaikki Nousiaisen suunnittelemat kalusteet valmistaa oma sohvatehtaamme Niemi Sofa, joka toimii Virossa. Marek Konsa on johtanut Niemi Sofaa menestyksekkäästi yrityksen perustamisesta eli vuodesta 2014 lähtien. Kesällä 2021 Niemen Tehtaat hankki jo toisen sohvatehtaan Virosta.

Nousiaiselle Viro on tärkeä paikka, sillä hän on opiskellut muotoilua myös Virossa. Suunnittelija puhuu sujuvasti eestiä, joten naapurimaassa toimiminen on hyvin luontevaa.

”Muotoilijan identiteettini on osittain virolaisen boheemiuden ja perinteen muovaama. Yhteistyö virolaisten toimijoiden kanssa on mieluisaa ja se on sujunut hienosti”, hän kiittelee.

Lue lisää

Vuosi Loviisan Asuntomessuista

Niemi Design oli mukana viime kesän Asuntomessuilla kohteessa 12, Cabin Havsstrand. Talo on moderni ekopuutalo, jonka arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehti SAFA Jani Lahti. Talon sisustuksessa

Lue lisää

Lähituotantoa Sastamalasta

Olemme Niemi Designilla sitoutuneita siihen, että tarjoamme asiakkaillemme kestäviä, kiinnostavia ja kauniita tuotteita. Osa säilytyskalusteistamme valmistetaan omalla tehtaallamme Sastamalassa, ja tuotteen kotimaisuudesta kertoo Avainlippu.

Lue lisää