fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Sisustussuunnittelija Maru Hautalan vinkit omannäköiseen, ihanaan arkeen

Miten sisustussuunnittelija Maru Hautala ottaa huomioon arjen ja asukkaan omannäköisen elämän?

Sisustussuunnittelijan tavoitteena on saada ihmisten ympärille kauneuden ohella toimivuutta, jotta arjessa voisi keskittyä olennaiseen – laadukkaaseen työn tekemiseen ja vapaa-aikaan, johon ei kuulu puutteellisten säilytysratkaisuiden päivittäinen harmittelu.

Lue Marun vinkit siihen, kuinka omaan kotiin saa hohtoa hektisen arjen keskelle.

Lue sivuiltamme niemidesign.fi sisustussuunnittelija Maru Hautalan vinkit omannäköiseen, ihanaan arkeen.

Arki toiminnalliseksi ja harmoniseksi

Maru: Kaikki lähtee siitä, että millainen kokoonpano kodissa asuu. Onko lapsia, kotieläimiä tai paljon harrastuksia. Sisustussuunnittelijan palkkaaminen liittyy yleensä siihen, että kodissa on jokin ongelmakohta, joka halutaan ratkaista. Harmonian lisäksi toivotaan toiminnallisuutta, joka voi tarkoittaa lisätilaa eteiseen, keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Miten saisin hyvällä suunnittelulla lapset laittamaan vaatteet takaisin omille paikoilleen?

Suomalaiset ovat hyvin käytännönläheistä porukkaa ja minun tehtäväni ammattilaisena on saada suunniteltua tilat niin, että asuminen olisi mahdollisimman yksinkertaista ja elo kodissa mutkatonta.

Harmoniaa kaivataan erityisesti makuu- ja olohuoneeseen. Näissä tiloissa kalusteiden oikea koko ja niiden sijoittelu on ratkaisevassa osassa.

 

Anna kasojen olla

Maru: Sanon aina asiakkaille, että älkää siivotko kasoja, kun tulen kotikäynnille. Kasat kerääntyvät usein sinne, missä arki tapahtuu. Sisustussuunnittelijana pohdin, että miten saisimme tärkeille kasoille oikean paikan, joka ei olisi arjen tiellä. Monesti tavaroiden ja asioiden piilottaminen ei kannata, koska silloin niiden olemassaolo voi unohtua.

Esimerkiksi puhelimen latauspisteelle voi suunnitella oman laatikon keittiöön ja eteisen seinälle avaimille paikan, josta ne saa nopeasti napattua mukaan.

Kun tavaroille on oma paikkansa, voi keskittyä väreihin ja harmoniaan. Nämä liittyvät arjen ylellisyyteen. Väreillä pystyy tekemään tosi paljon intensiteettiä tilaan niin, että katseella on aina joku paikka, mihin pysähtyä.

 

Pysähdy kivojen tilojen äärelle

Maru: Some on ihana paikka, ja ideoiden kaivaminen sieltä on suotavaa. Kehotan asiakkaita kuitenkin pohtimaan myös kivoja tiloja, jotka sytyttävät ja, joiden kohdalla sykkeet laskevat. Esimerkiksi ravintolassa voi olla upea tunnelma, mutta mikä sen tekee? Onko se valaistus, akustiikka vai kenties tuolin muotokieli, jossa on miellyttävä istua.

Tilakokemukseen vaikuttaa paljon akustiikka. Kun näkee somessa hienon kuvan, siitä ei pysty päättelemään, kuinka paljon tilassa mahdollisesti kaikuu.

 

Panosta väreihin

Maru: Suomen valoon sopivat hyvin murretut värit, kuten erilaiset vihreän ja hiekan sävyt. Niitä on asiakkaiden myös helpompi lähestyä, kun halutaan sisustukseen lisää väriä. Sisustustrendeissä värit ovat kirkastuneet, mutta niiden rinnalla kulkee myös ikuisesti vaalea. Nyt tulossa ovat punaisen erilaiset vivahteet.

Omassa kodissani viihdyn parhaiten värien keskellä. Asumme kaksikerroksisessa paritalossa, jossa elämä keskittyy olohuone-keittiö-alueelle. Olen rintamamiestalon kasvatti, joten suhteellisen pienesti asuminen tuntuu itsestä kodilta ja tuo kodikkuutta. Kotona tykkään myös testailla erilaisia värien yhdistelmiä, joita en uskalla vielä kokeilla asiakkaille.

 

Kalusteiden muunneltavuus

Maru: Niemi Designin Ainoa-vuodesohva ratkaisi kotimme yläkerran aulan haasteellisen tilan. Aulatilat ovat aina ongelmallisia, että saadaan tila järkevästi käyttöön. Aulassa on lapsilla pelipaikka, joten arkisin vuodesohva toimii istuimena, mutta se taipuu myös vierasvuodepaikaksi. Suunnittelin laittavani vielä verhot sohvan ympärille, jolloin sen pystyy sulkemaan omaksi pieneksi sopeksi, joka tuo yövieraille yksityisyyttä.

Kalusteissa on todella tärkeää muunneltavuus ja tietynlainen muuntojoustavuus. Kauniissa Ainoa-vuodesohvassa nämä toteutuvat.

Lue lisää

Casia-sohva tuo valoa rouheaan kotiin

Helsinkiläisen Viivi Valokaisen perheessä unelmoitiin pitkään vaaleasta sohvasta, joka sopii lapsiperheeseen. Casia-sohvan kohdalla moni asia ratkesi kerralla. – Casia-sohvan ulkonäkö ja laatu miellyttivät. Lisäksi

Lue lisää