fbpx

No products in the cart.

VALITSEMASI NORMAALIHINTAINEN TUOTE -30% KOODILLA SUN30 | KAIKKI SÄNGYT -30% KOODILLA UNI30

nuoli ikoni

Niemi Design mukana Hyvä Joulumieli -keräyksessä

Niemi Design on mukana tuomassa hyvää joulumieltä kotimaan vähävaraisille lapsiperheille tukemalla Hyvä Joulumieli -keräystä. Jouluna 2023 lahjoitamme jokaisesta 27.11.-17.12. aikana tehdystä, 50 euroa ylittävästä verkkokaupan tilauksesta 4 euroa Hyvä Joulumieli -keräykseen.

Punaisen Ristin, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Ylen yhdessä järjestämä Hyvä Joulumieli on perinteikäs keräys joulun alla. Keräys järjestetään tänä vuonna jo 27. kerran. Perheiden avun tarve ja sitä kautta keräyksen merkitys on kasvanut viime vuosina.

”Lapsiperheköyhyys on pysytellyt Suomessa pitkään suunnilleen samalla tasolla. Nyt viime vuosina tilanne on vaikeutunut, kun hinnat ovat nousseet. Viime vuoden alussa kiihtynyt inflaatio on lisännyt minimibudjetilla elävien lasten määrää jo ennalta 30 000:lla”, Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta kertoo.

Maaret Alaranta on Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori.

Tällä hetkellä Suomessa on 130 000 vähävaraista lasta. Alarannan mukaan tilanne ei ole helpottamassa, sillä lapsiperheisiin ollaan kohdistamassa sosiaaliturvan leikkauksia.

”On arvioitu, että ensi vuonna vähävaraisissa perheissä elää 17 000 lasta enemmän kuin nyt.”

Joulun aikaan eriarvoisuuden kokemukset korostuvat, sillä kaikilla vanhemmilla ei ole varaa järjestää joulua perheelleen. Alaranta kertoo, että lapsuuden joulumuistot, herkut ja lahjapaketit ovat meille kaikille tärkeitä. Lahjoitusten turvin näitä muistoja pystytään luomaan lapsille.

”Apumme tulee erityisen suureen tarpeeseen tänä vuonna, kun monilla lapsiperheillä on taloudellisesti tiukkaa hintojen nousun myötä. Joulu on antamisen aikaa ja ihmiset haluavat lahjoittaa hyvää mieltä myös muille”, Alaranta kiittelee.

Lahjoituksilla hankitaan 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja, joilla perheet voivat hankkia ruokaa joulupöytään.

”Tavoitteenamme on kerätä 1 540 000 euroa, joiden turvin hankitaan lahjakortit 22 000 vähävaraiselle kotimaan lapsiperheelle.”

Kuva: Mari Vehkalahti / Suomen Punainen Risti

Lue lisää

Casia-sohva tuo valoa rouheaan kotiin

Helsinkiläisen Viivi Valokaisen perheessä unelmoitiin pitkään vaaleasta sohvasta, joka sopii lapsiperheeseen. Casia-sohvan kohdalla moni asia ratkesi kerralla. – Casia-sohvan ulkonäkö ja laatu miellyttivät. Lisäksi

Lue lisää

Vitriini, aika on sen ystävä

Vitriini-hylly on jonkin aikaa elänyt hiljaiseloa. Syksyllä 2023 Niemi Design vastaa asiakkaiden toiveisiin ja palauttaa tuotevalikoimiinsa Ahti Taskisen Vitriini-hyllysarjan. ”Vitriinin paluuta on paljon kyselty.

Lue lisää