fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Aarni-mallisto tuo luonnon sisälle

Kuin nuori ja arka varsa laitumella. Silmät pyöreinä, kaikkea uutta ihmetellen.

Tämän ajatuksen ympärille syntyi sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiaisen Aarni-mallisto, joka on toteutettu yhteistyössä Niemi Designin kanssa.

Aarni-mallistoon kuuluu saarnesta valmistetut kuuden hengen ruokapöytä, penkki ja sohvapöytä. Malliston näyttävänä piirteenä on pöydissä oleva kolmijalkainen versio perinteisistä pukkijaloista.

”Ruokapöydän suunnittelu sai alkunsa perinteisestä lankkupöydästä. Selkeälinjaisen, pelkistetyn pöydän ympärille syntyivät pian penkki ja sohvapöytä. Mallistossa yhdistyvät minulle rakkaat teemat; puumuotoilu, selkeälinjaisuus, vähäeleisyys ja aitous”, Nousiainen kertoo.

Saarni on valikoitunut kalusteiden valmistusmateriaaliksi sen näyttävyyden, lujuuden ja hyvän kulutuksen keston vuoksi. Saarnen ominaispiirteisiin kuuluu vivahteikkuus ja koristeellisuus.

”Saarnessa on upea, uniikki puunsyykuviointi. Sävy on silmiä hivelevän kaunis ja suorastaan kutsuu koskettamaan. Saarni on nyt materiaalina ajankohtainen”, hän painottaa.

Luonto osaksi suunnittelua

Nousiaiselle tärkeää on restoratiivinen suunnittelu, joka tarkoittaa kaikki aistit huomioon ottavaa, hyvinvointiin panostavaa suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnittelua. Tällaisella herkällä suunnittelulla edistetään ihmisten hyvinvointia rakennetussa ympäristössä.

”Aarni-mallistossa se näkyy etenkin aitona luonnonmateriaalina, jolla on puun tuntu, tuoksu ja monet muut positiiviset ominaisuudet. Oikein pidettynä massiivipuu kestää isältä pojalle ja parhaimmillaan vain kaunistuu ikääntyessään.”

”Luontoyhteyttä on haluttu korostaa myös kalustesarjan nimessä Aarni, joka on syntynyt käytetystä materiaalista, saarni.”

Aarni-sarjaan kuuluu öljyvahatusta saarnesta valmistetut sohvapöytä, ruokapöytä ja penkki

Nousiainen kuvailee Aarni-tuotteiden olevan muotoilullisesti häntä hyvin kuvaavia kalusteita.

”Tuotteissa on selkeät, rehelliset, puhtaat linjat ja ne on valmistettu vaaleista, raikkaista skandisävyistä. Aarni on pala villiä luontoa, peruskalliota, aitoutta ja kauneutta.”

Malliston tuotteet valmistetaan Virossa. Kaikki kalusteet on käsitelty öljyvahalla, jolloin puun pinta säilyy joustavana ja hengittävänä.

Kalustemuotoilu suuri intohimo

Nousiainen on opiskellut sisustusarkkitehtuuria ja muotoilua Suomessa sekä Virossa. Hänen suunnittelemiaan kalusteita löytyy luonnollisesti sekä suomalaisten että virolaisten yritysten valikoimista.

Nousiaisen todennäköisesti tunnetuin yhteistyökumppani on ollut Tallink. Hän on sisustanut muun muassa hotellikohteita, laivahyttejä ja toimitiloja jo kymmenen vuoden ajan.

”Sisustusarkkitehtuurin lisäksi kalustemuotoilupuoli on ollut suuri intohimoni. Jo opiskeluajoista lähtien viihdyin puupajalla. Tein paljon protoja ja innostuin käsillä tekemisestä”, Nousiainen kertaa.

Aarni-sarjaan kuuluu öljyvahatusta saarnesta valmistetut sohvapöytä, ruokapöytä ja penkki

Kaksi vuotta sitten päättyneen äitiysloman jälkeen Nousiainen kääri hihat ja lähti määrätietoisesti viemään kalustemuotoiluosaamistaan eteenpäin. Panostus kannatti, sillä tämän vuoden sisällä Nousiaiselta on tullut markkinoille paljon uusia kalusteita. Hän on tehnyt muun muassa akustiikkatuotteita. Metsä pöytäsermi on osa Young Finnish Design x Hyssny -yhteistyömallistoa. Mainitsemisen arvoinen on myös Halwestille suunniteltu soikea Väre-työpöytä.

”Yhteistyö Niemi Designin kanssa on sujunut niin hyvin, että paljon uutta on jo työn alla. Kyseessä on merkittävä kontakti ja yhteistyötaho tulevaisuuttakin ajatellen”, Nousiainen kiittelee.

 

Marjut Nousiainen

Sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija.
Valmistunut Estonian Academy of Arts -koulusta vuonna 2011, pääaineenaan sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu.
Valmistunut Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta vuonna 2009, pääaineenaan kaluste- ja sisustussuunnittelu.
Palkittu muun muassa vuonna 2009 Baltic Modo Design Competition -kilpailun ensimmäisellä sijalla.
Suhtautuu intohimoisesti luontoon, puumuotoiluun, joogaan ja käsitöihin.
Nousiaisen suunnittelemia sisustuskohteita löytyy niin Lempäälästä, Helsingistä, Tartosta kuin Tallinnastakin.
Nousiaisen suunnittelemia kalusteita puolestaan löytyy sekä suomalaisten että virolaisten yritysten valikoimista.
Perustanut oman restoratiivisen ympäristön suunnitteluun erikoistuneen suunnittelutoimiston, Design Studio Marjut Nousiainen.
Restoratiivinen tarkoittaa kaikki aistit huomioon ottavaa, käyttäjälähtöistä suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnittelua.
Tekee laajasti suunnittelualan töitä, kuten julkisten ja yksityisten tilojen kokonaisvaltaista sisustusarkkitehtisuunnittelua, kalustemuotoilua sekä kuosisuunnittelua.

Lue lisää

Lähituotantoa Sastamalasta

Olemme Niemi Designilla sitoutuneita siihen, että tarjoamme asiakkaillemme kestäviä, kiinnostavia ja kauniita tuotteita. Osa säilytyskalusteistamme valmistetaan omalla tehtaallamme Sastamalassa, ja tuotteen kotimaisuudesta kertoo Avainlippu.

Lue lisää