fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Niemen Tehtaat Hintsasvillan matkassa

Ensin kaunis peltomaisema avautui rinteeseen ja sitten maisemaan nousi siihen täydellisesti istuva kivitalo, Hintsasvilla. Varpu ja Sami Hintsasen haave omasta rauhasta luonnon keskellä oli käynyt toteen.

”Talo on psykiatrisen sairaanhoitajan ja muusikon itse piirtämä ja suunnittelema”, yrittäjä ja mielen ammattilainen Varpu Hintsanen kertoo naurua äänessään.

Pariskunnan toive oli päästä pois kaupungin kaava-alueelta, joten unelmien omakotitalo rakennettiin Akaan Kylmäkoskelle. Reilun vuoden kestäneen rakennusprojektin ajan Hintsaset lapsineen asuivat väliaikaisesti maalla Jalantijärven rannalla ystävien kesäasunnossa. Muitakin radikaaleja ratkaisuja tehtiin.

”Olen aina asunut valkoisissa kodeissa, joten huonekalut ovat olleet korkeakiiltovalkoisia ja kromijalkaisia. Uudessa kodissa oli tärkeää, että ympäröivä luonto näkyy myös sisällä. Vanhat huonekalut eivät enää istuneet sinne, joten myimme pois suurimman osan niistä.”

Uuden kodin väripaletti on maanläheinen, lämmin ja luonnollinen. Suunnittelun lähtökohtana oli alusta asti isot ikkunat, joista valoa tulvii sisään.

”Sosiaalisessa mediassa on eniten kyselty sitä, että kuka meidän ikkunamme pesee.”

Kodin sisustussuunnittelussa on luotettu sisustussuunnittelija Katja Suomisen vahvaan visioon.

”Katja on pitänyt huolen siitä, että kodissa säilyy yhtenäinen, eheä kokonaisuus huoneesta toiseen, vaikka pinnat ja materiaalit ovat erilaisia.”

Rauha makuuhuoneeseen

Uudessa kodissa on panostettu erityisesti aikuisten makuuhuoneeseen, joka suunniteltiin rauhallisuus, pehmeys ja uni edellä.

Katto on akustinen, sängynpäädyssä on akustiikkapaneelit, lattiassa kokolattiamatto ja ikkunoissa pimennysverhot. Makuuhuoneesta haluttiin tehdä rauhan tyyssija.

”Meillä oli ennen parisänky yhtenäisellä patjalla. Sami kuorsaa ja lisäksi hänellä on levottomat jalat. Hän heiluttelee öisin jalkojaan, jolloin koko sänky liikkuu ja minun uneni on katkonaista”, Varpu toteaa.

Niemen Tehtaat toimitti kaupallisena yhteistyönä pariskunnalle Magnus-moottorisängyt. Hienostuneet säätösängyt tuovat makuuhuoneeseen hotellitason nukkumismukavuuden ja takaavat ylelliset yöunet.

”Jo tällä nukkumiskokemuksella voin sanoa, että tämä oli täydellinen ratkaisu meille. Erillisten sänkyjen ansiosta Samin jalat saavat heilua ja minä saan silti nukkua rauhassa. Lisäksi Sami nukkuu pääpääty lievästi koholla, joka on vähentänyt kuorsausta. Myös yöheräämiset ovat vähentyneet ja uni ollut sikeämpää.”

Tema ratkaisi säilytysongelmat

Varpun esikoistytär Sennin huoneeseen Niemen Tehtaat toimitti Elsa-jenkkisängyn. Pian täysi-ikäistyvä tytär haaveilee jo muutosta suurempiin ympyröihin.

”Heti ensimmäisenä hän kysyi, että saako ottaa uuden, ihanan sängyn mukaansa Tampereelle.”

Samin tyttären Amandan huoneeseen toimitettiin kotimaiset Tema-säilytyskalusteet. Uudessa kodissa ei ole vaatekaappeja missään huoneessa, vaan kaikki vaatesäilytys ja vaatehuolto on keskitetty isoon kodinhoitohuoneeseen.

”Amandalla on toisessa Tema-lipastossa osa vaatteista ja toisessa lipastossa muut tilpehöörit. Lipastot ovat erittäin tukevat, hyvin tilavat ja ne sopivat monenlaisiin säilytystarpeisiin.”

Rakennusprojektin aikana Hintsaset ovat halunneet tehdä yhteistyötä monen suomalaisen, Pirkanmaalla vaikuttavan yrityksen kanssa.

”Sillä on meille todella suuri arvo, että saamme tehdä yhteistyötä juuri Niemen Tehtaiden kanssa”, Varpu kiittelee.

Hintsaset pääsivät muuttamaan uuteen kotiinsa kesäkuun puolivälissä. Iso rakennusprojekti, korona-aika ja kaksi yksityisyrittäjää eivät ole helpoin yhtälö.

”Takana on tosi kova vuosi, se täytyy myöntää. Eniten odotan sitä, että almanakassa ei lue mitään.”

Se hetki koittaa vihdoin nyt heinäkuussa.

Lue lisää

Vuosi Loviisan Asuntomessuista

Niemi Design oli mukana viime kesän Asuntomessuilla kohteessa 12, Cabin Havsstrand. Talo on moderni ekopuutalo, jonka arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehti SAFA Jani Lahti. Talon sisustuksessa

Lue lisää

Lähituotantoa Sastamalasta

Olemme Niemi Designilla sitoutuneita siihen, että tarjoamme asiakkaillemme kestäviä, kiinnostavia ja kauniita tuotteita. Osa säilytyskalusteistamme valmistetaan omalla tehtaallamme Sastamalassa, ja tuotteen kotimaisuudesta kertoo Avainlippu.

Lue lisää