fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni

Yhteistyö toi toisen sijan suunnittelukilpailussa

Muotoilija ja taiteen maisteri Henri Halla-ahon Niemen Tehtaille suunnittelema tuote ylsi toiselle sijalle Suomalainen huonekalu -suunnittelukilpailun ammattilaisten sarjassa. Puuteollisuusyrittäjät ry:n ja Ornamo ry:n järjestämässä kilpailussa etsittiin uudenlaisia puuta tai puupohjaista biokomposiittia hyödyntäviä kalusteita tuotantoon.

 

Suomalainen huonekalu -suunnittelukilpailu

 

Halla-ahon suunnittelema rakentelupöytä on tarkoitettu ensisijaisesti varhaiskasvatuksen oppimisympäristöihin.

– Etsimme kekseliästä ja inspiroivaa tuotetta, joka olisi mahdollista kasvattaa tuoteperheeksi ja sellaisen saimme. Kilpailu edistää hienosti myös yhteistyömahdollisuuksia, projektikoordinaattori Minna Laamanen kuvailee.

Halla-aho suunnitteli monikäyttöisen rakentelupöydän lasten näkökulmasta, koska parhaat leikit jäävät yleensä aina kesken.

– Rakentelupöydässä on taso lelujen kokoamista varten sekä tyhjä tila sisällä, jonne voi laittaa keskeneräiset työt ja sitten vielä syvennys, jossa voi säilyttää osia, joita lapsi ei juuri sillä hetkellä tarvitse, muotoilija kertoo.

 

Hopealle kilpailussa sijoittunut Halla-aho on luonut Olo-konseptin, joka pohjautuu L-muotoisen puristeen käyttöön. Konseptissa tuotteet toimivat yhdessä, koska ne pohjautuvat samoihin komponentteihin ja muotokieleen.

– Eli yrityksen näkökulmasta ajateltuna investointi on mahdollisimman pieni, mutta vaikutus suuri.

Suunnittelukilpailun proto tehtiin aikataulusyistä koivuviilupuristeesta. Tavoitteena kuitenkin on, että materiaali vaihtuisi biopohjaiseen komposiittiin, jolloin tuote olisi kiertotalouden mukainen.

– Biopohjainen komposiitti on sellukuitua ja kierrätettyä PP-muovia. Materiaali on kierrätettävissä 5-10 kertaa.

Kilpailujuryn perusteluissa kehutaan Olo-konseptin olevan hyvin suunniteltu kokonaisuus, joita on vähän markkinoilla. Siirreltävän kalusteen hallittu muotokieli sekä tuotantoystävällisyys kiinnitti raadin huomion.

– Kaluste ilmentää materiaalin ja muodon tasapainoa poikkeuksellisen hienosti, raati kiittelee.

Niemen Tehtaat suunnittelee yhteistyön jatkamista Halla-ahon, mutta myös muiden muotoilijoiden ja suunnittelijoiden kanssa.

– Kaikenlaiset yhteydenotot ovat tervetulleita, toimitusjohtaja Panu Niemi painottaa.

Lue lisää

Vitriini, aika on sen ystävä

Vitriini-hylly on jonkin aikaa elänyt hiljaiseloa. Syksyllä 2023 Niemi Design vastaa asiakkaiden toiveisiin ja palauttaa tuotevalikoimiinsa Ahti Taskisen Vitriini-hyllysarjan. ”Vitriinin paluuta on paljon kyselty.

Lue lisää

Kesäpiha sisustetaan lomamoodi mielessä

Kun aurinko alkaa lämmittää, ajatukset siirtyvät sisätiloista kesäpihan puolelle. Ulkona viihtyvyyteen halutaan panostaa, sillä kesäpiha on kuin kodin toinen olohuone. ”Ulkotilat sisustetaan rentoutumista ajatellen

Lue lisää

Rakastettu Klassikko-tuoteperheemme laajenee

Iki-ihana, rakastettu Klassikko-tuoteperhe valloittaa nyt uuden sävyisillä ruokailutilan kalusteilla. Yksi uusista sävyvariaatioista on tyylikäs tiikki-musta Klassikko-ruokapöytä, joka nähdään tulevan kesän Asuntomessuilla Loviisassa. Ajatus Klassikko-tuoteperheen

Lue lisää