fbpx

No products in the cart.

LIITY SISÄPIIRIIN JA TILAA UUTISKIRJE, SAAT -20% ALENNUKSEN ENSIMMÄISESTÄ NORMAALIHINTAISESTA OSTOKSESTA🤍

nuoli ikoni
-25%

Helmet-rahi

278,00345,00

(sis. alv 24%)

125-juhlavuotemme kunniaksi sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen on luonut yhteistyössä Niemi Designin kanssa pyöreälinjaisen, syliinsä kutsuvan Helmet-nojatuolin ja siihen sopivan Helmet-rahin.

Sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen

Rahia on saatavilla neljässä eri värissä: vaalea, valkoinen, vaaleanharmaa ja vanha roosa. Helmet-rahit valmistetaan omalla sohvatehtaallamme Virossa.

Tuotetiedot

Niemen Tehtaat Oy täyttää tänä vuonna 125 vuotta.

Juhlavuoden kunniaksi sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen on luonut yhteistyössä Niemi Designin kanssa pyöreälinjaisen, syliinsä kutsuvan Helmet-nojatuolin ja siihen sopivan Helmet-rahin.

– Tuoli on samaan aikaan reilu ulottuvuuksiltaan, mutta kuitenkin ilmeeltään kevyt. Ylhäältä katsottuna tuoli on pyöreän pallon muotoinen, kuin helmi, mutta se muistuttaa samalla myös kypärää, josta nimi Helmet on syntynyt. Helmet-tuolin kruunaa pyöreälinjainen rahi, Nousiainen kuvailee.

Nousiaisen mukaan Helmet on parhaimmillaan olohuoneessa oleiluun ja löhöilyyn tarkoitetussa nurkkauksessa, jossa on lupa nauttia olostaan.

– Ota Helmetin kaveriksi lempivilttisi ja -kirjasi, ja nauti olostasi sen syleilyssä. Olet hemmotteluhetkesi ansainnut, hän vinkkaa.

Kalustemuotoilijalle tärkeää on restoratiivinen suunnittelu, joka tarkoittaa kaikki aistit huomioon ottavaa, hyvinvointiin panostavaa suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnittelua. Tällaisella herkällä suunnittelulla edistetään ihmisten hyvinvointia rakennetussa ympäristössä.

– Helmet toimii pörröisen ja struktuurisen kankaan kanssa, joka vain lisää sen pyöreyttä ja pehmeyttä. Tuolin ja rahin jalat ovat massiivipuuta ja tuovat kaarevan orgaanisen muotokielen kanssa luonnonelementtejä osaksi designia.

125-juhlavuosi herättää Nousiaisessa kunnioitusta ja arvostusta pitkiä perinteitä ja tehtyä työtä kohtaan.

– On ilo ja kunnia olla osa Niemi Designin tarinaa ja juhlavuotta, Nousiainen kiittelee.

Helmet-rahissa on kiinteä istuin. Rahista on saatavilla kolme herkullista väriä Lauritzonin Himalaya-kankaalla: valkoinen (Himalaya 907), vaaleanharmaa (Himalaya 905) ja vanha roosa (Himalaya 708). Himalaya-kangas on 100% kierrätettyä polyesteria. Kankaan hankauksenkesto on 100 000 Martindalea.

Lisäksi on saatavilla rahi vaalealla Minco 2 -kankaalla, joka on 100% polyesteria. Kankaan hankauksenkesto on 50 000 Martindalea.

Himalaya-verhoilukankaalle suositellaan kemiallista pesua (tetrakloriidi hieno) pesulassa tai vesipesua vain käsin. Käsinpesussa suosittelemme koko alueen puhdistamista kerralla, jotta pesusta ei jää näkyviä rajoja kankaaseen. Verhoilukankaan voi pestä myös esimerkiksi tekstiili- tai höyrypesurilla matalalla lämmöllä.

Minco 2 -verhoilukankaalle suosittelemme kemiallista pesua (tetrakloriidi) pesulassa tai 30 asteen vesipesua.

Rahissa on palosuojattu ja korkeakimmoinen HR-35-vaahtomuovi, rahin runko on valmistettu koivuvanerista. Rahiin on valittavissa lakatut koivujalat tai mustaksi maalatut koivujalat (korkeus 19 cm).

Helmet-rahi valmistetaan omalla sohvatehtaallamme Virossa.

Tuotteen mitat

Leveys: 65 cm
Syvyys: 50 cm
Korkeus: 44 cm
Jalan korkeus: 19 cm

Tekniset tiedot

Runko: Koivuvaneria ja korkeakimmoinen, palosuojattu HR-35-vaahtomuovi
Verhoilukankaat: Lauritzonin Himalaya-kangas, joka on 100% kierrätettyä polyesteria sekä Minco 2 -kangas, joka on 100% polyesteria
Hankauksenkesto: Himalaya-kankaassa 100 000 Martindalea, Minco 2 -kankaassa 50 000 Martindalea
Pesuohje Himalaya-kankaalle: Verhoilukankaalle suositellaan kemiallista pesua (tetrakloriidi hieno) pesulassa tai vesipesua vain käsin. Käsinpesussa suosittelemme koko alueen puhdistamista kerralla, jotta pesusta ei jää näkyviä rajoja kankaaseen. Verhoilukankaan voi pestä myös esimerkiksi tekstiili- tai höyrypesurilla matalalla lämmöllä.
Pesuohje Minco 2 -kankaalle: Verhoilukankaalle suositellaan kemiallista pesua (tetrakloriidi) pesulassa tai 30 asteen vesipesua.
Jalat: Lakattua koivua tai mustaksi maalattua koivua
Tuotteen valmiusaste: Toimitetaan valmiiksi koottuna, jalat irrallaan
Tuotteen valmistusmaa: Viro

Suunnittelija

Marjut Nousiainen, sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija

Valmistunut Estonian Academy of Arts -koulusta vuonna 2011, pääaineenaan sisustusarkkitehtuuri ja kalustemuotoilu.
Valmistunut Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta vuonna 2009, pääaineenaan kaluste- ja sisustussuunnittelu.
Palkittu muun muassa vuonna 2009 Baltic Modo Design Competition -kilpailun ensimmäisellä sijalla.
Suhtautuu intohimoisesti luontoon, puumuotoiluun, joogaan ja käsitöihin.
Nousiaisen suunnittelemia sisustuskohteita löytyy niin Lempäälästä, Helsingistä, Tartosta kuin Tallinnastakin.
Nousiaisen suunnittelemia kalusteita puolestaan löytyy sekä suomalaisten että virolaisten yritysten valikoimasta.
Perustanut oman restoratiivisen ympäristön suunnitteluun erikoistuneen suunnittelutoimiston, Design Studio Marjut Nousiainen.
Restoratiivinen tarkoittaa kaikki aistit huomioon ottavaa, käyttäjälähtöistä suunnittelua, jossa luonto liitetään kiinteäksi osaksi suunnittelua.
Tekee laajasti suunnittelualan töitä, kuten julkisten ja yksityisten tilojen kokonaisvaltaista sisustusarkkitehtisuunnittelua, kalustemuotoilua sekä kuosisuunnittelua.

Sisustusarkkitehti SIO ja kalustemuotoilija Marjut Nousiainen

Pakkauksen mitat

Pakkauksen mitat ilmoitettu järjestyksessä: pituus, leveys ja korkeus.

Paino 10 kg (kilogramma)
Mitat 65 × 50 × 44 cm (senttimetri)
Väri

Valkoinen Himalaya 907 -kangas koivujaloilla, Vaaleanharmaa Himalaya 905 -kangas koivujaloilla, Vanha roosa Himalaya 708 -kangas koivujaloilla, Valkoinen Himalaya 907 -kangas mustilla jaloilla, Vaaleanharmaa Himalaya 905 -kangas mustilla jaloilla, Vanha roosa Himalaya 708 -kangas mustilla jaloilla, Vaalea Minco 2 -kangas koivujaloilla, Vaalea Minco 2 -kangas mustilla jaloilla

Saatat myös pitää...